Förändringar i styrelsen 2024

Agneta Wargsjö, Trafikverket, som har varit engagerad i FFI sedan starten, kommer vid årsskiftet att överlämna sin plats i styrelsen till Maria Krafft, Trafikverket.

-Det har varit oerhört intressant och spännande att få delta i FFI-samarbetet. Det har hänt mycket sedan programmet startade. Fordonsutvecklingen har tagit stora steg inom områden som elektrifiering och automation samtidigt som synen på fordonet som en del i ett större system har utvecklats.

– FFI har bidragit till ett mer hållbart transportsystem och samarbetsprogrammet karaktäriseras idag av både djup och en bred kunskap samt ett stort mått av nyfikenhet. Det är inte utan ett visst vemod som jag nu lämnar styrelsen, men jag kan lova att jag kommer att fortsätta följa FFI och de goda resultat som genereras,.säger Agneta Wargsjö, avgående styrelseledamot.

Stort tack till Agneta Wargsjö för den här tiden där du med ett gediget engagemang och din kompetens har bidragit till FFI:s utveckling. Varmt lycka till i fortsättningen önskar hela FFI teamet.

Maria Krafft som tillträder i styrelsen är måldirektör för trafiksäkerhet på Trafikverket. Maria har en docentur inom trafiksäkerhet och har tidigare varit chef för Folksams miljö- och trafiksäkerhetsforskningsavdelning. Maria har även varit ledamot i delprogrammet Accelerera.

-För att få ett säkrare och mer hållbart transportsystem så är satsningar på fordonsutveckling en av de snabbaste sätten att komma vidare. Därför ser jag fram emot att ingå i FFIs styrelse och vara med och bidra till utvecklingen, säger, Maria Krafft, ny styrelseledamot.Maria Krafft, Trafikverket